Omväg

omvag

Tofsar och skinnjacka, jo det är Elin som Fia känner. Å nej, jag orkar verkligen inte just idag, fy fan vad trött jag är. Men det är ju jätteotrevligt att inte hälsa, gah, hur ska jag göra? Jag kollar lite åt andra sidan så ser det ju ut som att jag inte märker. Skönt, nu har hon gått förbi och vilken tur, där kommer 52:an. Jag hoppar på den.

*

Måste fråga hur det blir med det där jobbpasset i helgen. Där kommer Sofia och Daniel, ska jag hälsa? Vi har ju knappt pratat på rasterna så vad ska vi snacka om nu? Ska jag smita in på Apoteket kanske? Vänta nu svänger de, de går in på Lindex, puh. En sån där halsduk kanske hade varit najs, ska gå in någon dag och kolla vad de kostar. Undra om de finns i gult också.

*

Bra att jag slapp förseningsavgift för en gångs skull. Skönt att de hade all kurslitteratur utom Karlsson-Lidén också, den kan jag ju köpa för den är tydligen inte så dyr. Är det Jonas som går därborta? Juste, ska svara på mammas sms, jag kan lika gärna göra det nu.

*

– Tvåhundratrettiosju då.
– Yes. Du kan slänga kvittot.
– Okej.
– Tack och hej!
Gud, jag måste börja ta med mig min tygkasse. Jag kan inte hålla på att köpa nya påsar varje gång, det är så himla onödigt – oj, han Tobias tjej, kommer hon ens ihåg mig? Ska jag hälsa-

– Hej!
– Hej hej!

Jag kan ju sätta på ugnen när jag kommer hem så kan jag hoppa in i duschen sen.

*

-Skönt att det inte är så mycket folk!
– Eller hur, det är så himla skönt att att det inte är så hög musik heller, jag fattar inte varför det inte alltid är så…
– Eller hur! Jag blir så himla stressad, nu kan man ju faktist höra varann…
– Du, Matej och Joel står där borta… kolla inte!
– Nej fan, jag orkar inte! Men satteh…
– Det är lugnt… de satte sig där borta.

*

Dina läppar är mjuka. Du är så sjukt vacker, jag kan inte fatta att vi dansar här nu. Va, gå på toa? Okej, jag går ut och tar en cigg.
Det är så jäkla kallt ikväll, ölen känns nästan varm i den här luften. Jag tigger en till cigg av Klara och vi pratar om hur viktigt det är att verkligen vara ledig när man är ledig och… där kommer du ju! Är du på väg mot mig eller ska jag gå bort till dig? Jag flackar med blicken och bestämmer mig tydligen för att titta på Klara igen men hör inte längre vad hon säger.
När jag tittar tillbaka igen så är du borta. Ändrade du dig och tog en omväg?

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)