Tips för att överleva

tips2

Det är kanske förmätet av mig att ge någon annan tips på att överleva, när jag knappt vet hur man gör själv. Och om du har heltidsjobb och noll ångest och alltid har jättelätt att vara produktiv alternativt inte har problem men att tillåta dig att vara icke-produktiv så kanske detta inte är listan för dig. Men för någon annan, såhär gör jag:

  • Gå upp

& bädda sängen. Du får lov att lägga dig igen, men då med kläderna på och ovanpå överkastet. Men försök att undvik att somna om igen, få bemästrar konstformen ”powernap”.

  • Läs

romaner, bloggar, tidningen (lol), serier, klassiker, romance, kurslitteratur. Det spelar ingen roll vad du läser. Du måste inte läsa saker som är bra, du måste inte läsa texter där du håller med skribenten eller där du inte gör det. Att läsa är att se genom en annan persons perspektiv. Allt du läser vidgar dina vyer, vare sig du läser Blondinbella (förlåt Isabella Lövengrip), Frantz Fanon eller Moa Martinsson. Du känner dig nyttig. Dessutom kan du inte fippla med mobilen samtidigt.

  • Tänk att du ska doppa dig

typ en tidig sommarmorgon när vattnet är alldeles för kallt. Du går ner för stegen, står där och tvekar ”ska jag eller ska jag inte”. Doppar en fot ”fy fan va kallt”, börjar gå upp för stegen. Men hallå, du kan ju inte ha gått upp, kommit ut hit för att inte doppa dig. Du tar ett djupt andetag, hoppar i, springer upp och är sjukt nöjd över dig själv. Och var det inte härligt uppfriskande ändå? Så gör jag i livet när saker är jobbigt. Ett djupt andetag, på med kläderna, inte tänka, ut genom dörren. Det kommer aldrig att vara till din fördel att tveka.

  • Chilla med gott samvete

Detta är helt ärligt den svåraste punkten på den här listan. När man frilansar eller pluggar eller när man inte har en arbetsdag med fasta tider så är det sjukt svårt att veta när man är klar. Man kan alltid jobba lite till, vilket gör att varje sekund framför Tvn, varje sekund av icke-produktivitet, är skamfylld. Nu hyllas ju dessutom duktiga flickan igen vilket innebär att hela dagen måste vara genomtänkt, är det vila så är det planerad vila. Så du kanske kan se ditt chill som en act of revolt, övning ger färdighet.

  • Konsumera inte

massa skit. Kan inte säga att jag själv alltid följer denna punkt. Men varje peng du sparar, varje peng du inte slösar, köper dig lite mer tid då du inte behöver jobba. Försöka att jobba så lite som möjligt.

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)