Nutida renässanspersoner

renässans

Renässanspersoner, dessa übermenschen vars kreativitet flödar och energi aldrig tar slut. Människor med en sked i femtio olika soppor och som är så excentriska att vi bara vill sucka dem rakt i ansiktet. Avant magasins redaktion har nominerat våra främsta renässanspersoner. Detta är människor vi inte nödvändigtvis tycker om, men uppskattar att dem finns. Världen hade varit lite tråkigare utan deras knäppa upptåg. Vem röstar du på?

My nominerar Kanye West

Han är musiker, rappare, producent, designer, gör datorspel, äger restauranger; finns det något Kanye inte kan? I en intervju med The New York Times från 2013 säger han ”I got the answers. I understand culture. I am the nucleus.”, samtidigt som han jämför sig själv med giganter som Steve Jobs, Walt Disney och Anna Wintour.

Är Kanye West bara är en rappare med hybris – eller är han en 2000-talets renässansman; ett universalgeni?

Sara (H) nominerar Isabella ”Blondinbella” Löwengrip

Isabella har bloggat i 11 år och på Wikipedia beskrivs hon som bloggare, entreprenör, författare och designer. Hon blir nominerad för att hon varit chefredaktör för sin egen tidning, släppt två böcker, har en hudvårdsserie, är delägare i flera företag, är styrelseordförande i ett börsnoterat företag, har varit politiskt aktiv, har varit kläddesigner, har ”debuterat” som skådespelare och har varit med i flertalet tv-program, dessutom är hon morsa!
Under renässansen hade hon inte kunnat genomföra sina projekt pga kvinna och pga inget internet. Men i dagens samhälle är hon en mångsysslare av rang, och nöjer sig inte med det lilla. Hon sitter på många stolar och äter hatet till frukost.

Hennes entreprenörsanda har fört henne så långt att da Vinci bleknar i jämförelse.

Sara (B) nominerar Caroline af Ugglas

Denna mycket excentriska kvinna och renässansperson verkar både som artist (alla minns vi väl Snälla snälla i mello) men även konstnär, körledare till en gigantisk kör på över 600 personer, och sist men inte minst författare till boken Hjälp, vem är jag.

Caroline, denna kreativa mångsysslare och allkonstnär anser jag vara en av vår tids största renässansmänniskor.

Emilia nominerar Kristoffer aka K aka Kringlan Svensson

En man med många bollar i luften, minst sagt. När han inte är upptagen med att dricka sprit, skriva böcker, skämta och väsnas så förolämpar han kvinnor och hotar med våldtäkt. En sann renässansman med andra ord. Kringlan har inte bara mångsysslar-ådran utan är också en dekadent, manschauvinist. Uppskattad av några (barn och medelålders karlar), hatad av många (övriga). Men hey, om inte några hatar en gör en inget som spelar någon roll här i världen.

Kringlan rör om i grytan, han är inte rädd för att säga vad han tycker och tänker, även om det han tycker och tänker är lite knasigt.

Matilda nominerar Paris Hilton

Paris är numera en mogen kvinna i sina bästa år med ett affärsimperium att sköta och fester att vända plattor på, men en gång i tiden var hon namnet på allas läppar. Hon var societetsbruden och modellen (en modellkarriär som startade på Donald Trumps modellagentur) som tog världen med storm med reality-succéer som The Simple life och Paris Hilton’s My New BFF . Paris skulle komma att bli ökänd för att ”vara känd för att vara känd”, men alla vi sanna Paris-fans vet ju att hon var/är så mycket mer än så. Hon är DJ, skådespelare (vem har någonsin spelat död så bra som Paris i House of wax?), popstjärnan med klassiker som Stars are blind, författare, affärskvinna och så klart realitystjärnan med stort R.

Släng till henne ett söndertuggat hundben och Paris kommer förvandla det till guld.

2 Responses to “Nutida renässanspersoner”

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)