Get over it!

Saker kommer alltid förändras, vare sig vi vill det eller inte. Jag ser ofta det dåliga i förändring och ”det var bättre förr” borde stå i min panna. Tiden går och allt förändras med den. Ni känner säkert igen er i att vänner växer i sina personligheter och förändras, familjer och släkt blir större och kan inte få plats i samma hus under julen längre och att sånt bara känns jobbigt till en början. Gör vi bäst i att vilja stanna i hur det alltid har varit?

När jag var 15-årig högstadieelev trodde jag att musik inte var för mig. Jag vet, vilken drama queen! Men den musik som spelades i de sammanhang jag befann mig i gav mig ingenting, och jag hade ingenting att ge tillbaka. Några år senare och på en större skola i en stad istället för i utkanten av en by, märkte jag att det fanns musik som faktiskt gav mig något. Det krävdes bara att jag tog mig ut på annat vatten. Mando Diao var det första jag hörde som jag kunde ge tillbaka något till, och vad vi gav till varandra. Det gick från att bara kännas till att kännas rätt och kännas hemma. De var pålitliga och jag var obekymrad så himla länge.

Men för några år sedan kom Mando Diao med en skiva som var en ny stil. Det gav mig inte alls samma känslor som det tidigare, och jag visste inte riktigt vad jag skulle känna. Det verkade som att alla andra tyckte att den nya musiken var fin, mysig och på riktigt. Jag kände att det här inte var de riktiga Mando Diao. Det var en bluff. En tid senare kommer nästa album med ny banduppsättning och under nytt namn. Jag lyssnade aldrig på det för det räckte med att gå förbi affischen som såg ut som nästa Absolut Music cover, med gälla färger och inklippta bilder som såg ut att ha gjorts i paint. Ännu en annan sida, men det var ju fel, Igen! Och jag har inte lyssnat alls sedan dess.

Jag är absolut den som i första stund vägrar förändring. Det är ju skönt att veta vad som väntar. Veta vilka känslor som kommer kännas, och vilka som inte kommer kännas. Helt förberedd och rustad, vilket kommer göra att det inte känns lika hårt när det slår till. Men gör förändringen oss en tjänst kanske? Vi måste kanske känna något nytt för att känna mer. Bra eller dåligt, men det kommer slå hårt och kännas. Om det så är vänner som förändrats, nya jultraditioner eller fem män som spelade indierock men nu tappat sig själva, så kommer det finnas något litet bra i allt nytt. Jag vet att vi inte kommer någon vart med att se tillbaka och att det lilla bra så småningom kommer växa sig större, så jag måste bara get over it!

Ett svar to “Get over it!”

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)