Ledare – Rörelse

640px-Yellow_Arrow_Right

Ett motto som, enligt en kalender i receptionen på tennisklubben där jag jobbade under gymnasiet, är myntat av Einstein lyder: ”livet är som att cykla, för att hålla balansen måste man fortsätta framåt”. Vi kids idag verkar ta hans ord på allvar. Vi är i ständig rörelse, alltid nära att brännas ut.

Hur många gånger har ni inte hört av (eller kanske själva sagt som) hemvändare att ”man vill ju inte fastna”. För oss är att vara stilla synonymt med att fastna. Det är därför vår generation byter jobb så ofta, det är inte bara för att vi enbart erbjuds osäkra anställningsavtal. Det är för att vi vill ha möjligheten att fly, att röra på oss, att hoppa på ett billigt flyg till Bali imorgon om vi så vill. Vi vill inte fastna, kanske vill vi inte ens vara trygga.

I detta nummer av Avant magasin behandlar vi tema rörelse på olika sätt. Vårt quiz avslöjar vilken sportfåne du är, My Grundström berättar om hur hon hanterade kärleken till sin andra hälft genom att hacka sönder Annie Lööfs ansikte. Själv reflekterar jag över hur jag inte längre vet hur man använder sociala medier, kanske har jag aldrig vetat. Sara Berglund utforskar den nakna kroppen, och Ingrid Johansson ger oss en ny take på tursitfällor. Från Frida Svensson får vi en ode, en hyllning till kvinnor som inspirerar.

Har du svårt att se hur allt kopplats till rörelse? Kanske är det är för att vi inte vill vara fångade, ens i vårt eget tema. Vi vill vara i ständig rörelse, vi måste cykla, vi kan inte stanna och kliva av, ens för att vila enstund, inte om vi vill fortsätta existera. Trampa på.

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)