Vad tjejer gör med mig

unnamed

Söndagar är olika för alla men även om det inte finns en rutin för dagen är innehållet ofta liknande vecka efter vecka. För vissa är den efterlängtad som dagen då man kan ligga på soffan, titta på en film och äta lösgodis utan hämning. För andra är det dagen då man kan passa på att få saker gjorda.Tvätta, städa, träna och förbereda matlådor inför kommande vecka. För mig har inget av dessa upplägg förblivit min söndagsrutin. Okej, lösgodis har det alltid funnits gott om men annars kunde dagen mest bestå utav funderande kring vad jag håller på med om dagarna och om det ens är till någon nytta.Grubblandet slutade ofta med att jag diskuterat ner mig själv på marken och med självförtroendet i botten. Detta var min ”uppladdning” inför nästkommande vecka fram till jag upptäckte vad tjejerna gjorde med mig.

Nersjunken och näst intill uppäten av soffan, trånande efter en varm sommarkväll medans det var 15 grader och ösregn ute, letade jag igenom SVT-play för något som kunde sluka resten av dagen. Jag kände att ett avsnitt av Allsång på Skansen skulle kunna dämpa längtan, trots att det mest troliga var motsatsen gånger tusen. Programledaren Sanna Nielsen kommer ut på scenen och med sin amazonutstrålning äger hon hela programmet. Allsångsscenen blir hennes rike och ingen kan bestämma över henne. Mitt trånande efter sommarvärmen är just då som bortblåst och det enda jag vill är att vara som Sanna är just där. Hennes självförtroende, pondus och kraft tog mig loss från platsen mellan soffkuddarna där jag hade fastnat.

En annan helg kommer till sitt slut och proceduren av söndagsgrubbel upprepar sig. Jag hittar dokumentären Kronprinsessan Victoria 40 år där Ebba Kleberg Von Sydow gör intervjuerna. Både Ebbas och Kronprinsessan Viktorias professionalitet och självsäkerhet skulle synas från rymden och mitt hjärta börjar slå dubbelslag. Deras samspel och tillit till varandras roller och uppdrag får mig att vilja lyfta alla tjejer som kommer i min väg. Ta fram deras bästa sidor och att bli visad mina bästa utav dem.

Jag tror det är känslan av tillhörighet som gör att tjejerna når mig. Tillhörighet till den stora grupp av tjejer som alla vi som kan känna igen oss utgör tillsammans. Som med telepati färdas inspiration och arbetsglöd från dem till mitt tomma huvud som fylls upp av idéer. Jag kan gå in på Sandra Beijers blogg och läsa om hur hon jobbar med sitt skrivande och tar in hennes råd om hur livet kan bli lite roligare. Kakan Hermansson bjuder in gäster till sin podcast Under huden och pratar smart och säkert om hudvård och livet i stort. I ett klipp från en spelning på Way out west kommer Tove Styrke ut på scen i en helgul dress och bara är som en explosion. Alla dessa tjejer har tyvärr inte gjort att mina söndagar består utav städning, träning eller att jag har en lugn och harmonisk slapp-dag. Jag sjunker fortfarande in i grubbel och funderingar över om jag gör något alls som är av nytta. Men när Sanna står med utsträckta armar på scenen och skriker – HUR MÅR NI?!!, vet jag vad svaret ska vara och det är dags att rycka upp sig och göra något färgstarkt, högljutt och smashing av den här söndagen.

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)