Foto: privat

Backstage på Broadway

Vi står vid hörnet till 45th 8 ave och tittar upp mot byggnaden som reser sig framför oss. En ganska blygsam grå byggnad i Manhattanmått mätt, inklämd mellan en strippklubb och en musikalteater som för…

IMG_3331

Gästskribent: Kroppen som konstnärligt verktyg

Charlott Lihnell är den första icke-indiska kvinna som utövar Ottan Thullal, en indisk teaterform som kräver total kroppslig kontroll. Genom den fysiska teatern vill hon utmana normer.
 Vid ett av runda borden på Artisten, högskolan för…

kvinnabadkarblomstrand

Vågor och väsen

I No. 14 Vatten gästas Avant magasin av en egen illustratör ”in residence”, Isabella Blomstrand. Emelie Neij träffade Isabella för en närmare presentation.
Jag möter upp Isabella på Café Berlin i Vasastan. Redan innan vi fått…

Foto: Peter Gaudiano

Normbrytande makeup

Sanna Persson är diplomerad makeup-artist och hårstylist och driver verksamheten ”Lóca – Alternative makeup”. Men vad innebär det alternativa i hennes sminkning? Johanna Nilsson har träffat henne för att prata om sminknormer och makeup-tekniker.
———-
Så Sanna,…

AKTUELLT | När tekniken tar över kroppen

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Rz5IsEoClqo#t=13]
När jag sätter mig på balkongen i den pampiga salen möts jag av ett entonigt mullrande från högtalarna samt enstaka rop från vad som låter som peppade ungdomar. Mullret bygger tydligt upp stämningen i publiken…

Jesper Rönndahl

AKTUELLT | Tar sig an en större scen

Jesper Rönndahl hade en dröm: att stå framför en stor publik med sin egen show. Efter På Spåret-succén har drömmen blivit verklighet. Ikväll intar han Göteborg och Drakens scen med föreställningen “Hej framtiden!”.
Scenen skiftar i…

14

Det analoga landskapets nyanser

Daniel Wirgård är fotograf med ett särskilt förhållande till teknik. Till en början gjorde han som de flesta: använde digital kamera med automatinställning, utan särskild eftertanke på komposition och teknik. Fram tills en dag, då…

Ur 0,5 av Louise Tuvesson

Högt i tak för fotografiska nykomlingar

Vad är konst och vad är sexism? Vilka värden laddas den nakna kroppen med i olika sammanhang? Ingrid Svahn har undersökt den – kanske – ultimata fasaden på Fotoskolans examensutställning. 
På Göteborgs Centralstation har förseningarna från…