Events

2015-06-10 • KÖNSEUFORI • WEST PRIDE •

Första kvällen under West Pride-festivalen i Göteborg ordnade Avant magasin en estradpoesikväll med tre inbjudna estradpoeter med det gemensamma tt alla tre är transpersoner. De läste sina dikter var för sig och tillsammans inför en fullsatt salong på Göteborgs Dramatiska Teater. Efter den första akten vankades det en mingelpaus med dricka och snacks för att sedan fortsätta med samtal och frågor med de tre poeterna.

Medverkande:

Yolanda Bohm, poet

Eli Ewaldh, poet

Nino Mick, poet

Terese Martinsson (Avant), konferencier och moderator

Eli Ewaldh läser

Eli Ewaldh läser

Backdrop
Yolanda Bohm läser

Yolanda Bohm läser

11429066_10205001046878422_1201611567_o
Samtal med publik och poeter. Från vänster Nino Mick, Eli Ewaldh, Yolanda Bohm, Terese Martinsson

Samtal med publik och poeter. Från vänster Nino Mick, Eli Ewaldh, Yolanda Bohm, Terese Martinsson

1556658_10205001046518413_2125942359_o
Yolanda och Nino gör en team piece

Yolanda och Nino gör en team piece

Yolanda, Nino och Eli

Yolanda, Nino och Eli

Salongen
Nino Mick läser

Nino Mick läser

2015-04-09 Kentaur + eftersnack: När lär vi oss var gränsen går?

 

IMG_1148

Med avstamp i pjäsen Kentaurs genusdynamik och gestaltningar av våldsnormer bjuder Göteborgs Dramatiska Teater och Avant magasin in till eftersnack i anslutning till spelad föreställning den 9:e april.

I föreställningen Kentaur diskuterar karaktärerna hur vi förhåller oss till varandras kroppar och utifrån detta diskuterar vi när och i vilka sammanhang får en lära sig om gränser och samtycke. Varför är kunskap om detta viktigt och vad kan var och en oss göra för att påverka höja medvetandenivån kring detta?

I eftersnacket deltar Sara Ingevaldson som är beteendevetare med bakgrund i psykologi och sociologi och forskar om psykologiska aspekter hos unga som har begått sexuella övergrepp. Johan Söderpalm som är en del av HOPP GÖTEBORG mot sexuella övergrepp och som yrkesverksam undersköterska deltar också i samtalet tillsammans med Carolin Oredsson som är medlem i Konstkollektivet Döttrar och engagerad i politisk och feministisk scenkonst. Oredsson har även skådespelat Fridhems folkhögskolas uppsättning av Kentaur år 2013.

Jakob Öster, genus- och teatervetare, från Avant magasin modererar eftersnacket.

IMG_1142Föreställningen börjar kl 19 och slutar cirka kl 20.30.
Eftersnacket börjar efter föreställningen och håller på i cirka 40 minuter.

Boka biljetter till föreställningen på: http://kulturpunkten.nu/evenemang/kentaur/?time=2262.

Arrangeras av kulturföreningen Avant magasin i samarbete med Göteborgs Dramatiska Teater och Sensus Göteborg.

 

2015-04-02 Kentaur + eftersnack: Maskulint självansvar och våldsnormer

 

IMG_1132

Med avstamp i pjäsen Kentaurs genusdynamik och gestaltningar av våldsnormer bjuder Göteborgs Dramatiska Teater och Avant magasin in till eftersnack i anslutning till spelad föreställning den 2:a april.

Sättet att se på våld, vem som begår brott och vem som är ett typiskt offer bottnar i könsmaktsordningar djupt rotade i samhällsstrukturen. Att mannen är förövaren tas oftast för givet på ett sådant sätt som rättfärdigar dennes rätt till att bruka våld. I samtalet diskuteras maskulint självansvar relaterat till pjäsens handling och karaktärer.

IMG_1135

Anna Thomasson från samtyckesorganisationen FATTA / Machofabriken deltar tillsammans med Anne-Lie Steen som forskar om maskulinitets- och femininitetskonstruktioner, ungdomskultur och etnifieringsprocesser inom sexualbrott och sexualiserat våld. våld. Charlott Lihnell från Feministiskt självförsvar Göteborg deltar också. Jakob Öster, genus- och teatervetare, från Avant magasin modererar samtalet.

Föreställningen börjar kl 19 och slutar cirka kl 20.30.
Eftersnacket börjar efter föreställningen och håller på i cirka 30 minuter.

Boka biljetter till föreställningen på: http://kulturpunkten.nu/evenemang/kentaur/?time=2263.

 

Arrangeras av kulturföreningen Avant magasin i samarbete med Göteborgs Dramatiska Teater och Sensus Göteborg.

IMG_1137

2015-01-31: AVANT MAGASIN <3 GLAMOUR ||ButlerBabes||Laura Emelie||Sofia & Victor

KOM PÅ FEST I GLAMOURENS TECKEN ! ! ! !

Vi avslutar årets fattigaste månad med en fest i glamourens tecken!! *blingbling*

*****││ ││ ││ ││ ││ │*│ ││ │*│ ││ ││ ││ ││******

DJ’S

LAURA EMELIE är Avant magasins egna hus-DJ som lever efter mottot ”är de små får man ta två”. Hon har lämnat den korta tiden på Svensktoppen bakom sig (Obs! True story) och spelar nu det bästa hiphopen har att erbjuda. ps. Hon råkar fylla 25 år kvällen till ära…ds

BUTLERBABES
Judith Butler sa: ”Kön är en imitation utan original”.
Kom och sväng på dina lurviga till en blanding av qvinnor, queers och andra ql dängor! En svettig kväll utlovas när ButlerBabes står för tonerna.

SOFIA & VICTOR
Du är bjuden på en resa till ett land långt borta, befolkat av sköna hiphop beats och en samling av de bästa pop-svängarna. Sofia & Victor kommer vara dina kaptener på denna resa som kommer få dig att vilja vråla ut i extas och få dina skosulor att smälta.

2015-03-08: Dyke Hard & representation i svensk film | Hagabion

Hagabion, Viktoriahuset, 8 mars kl 17-00

Avant magasin presenterar i samarbete med Hagabion m.fl. en kväll i feminismens och filmens tecken.
17.00
Feministiskt mingel på Kino, Laura Emelie från Avant Magasin spelar skivor

19.00
I samarbete med Avant Magasin hålls inför filmen ett panelsamtal om representation inom svensk film. I panelen sitter: Bitte Andersson & Dyke Hard-crewet, genus- och filmvetare Daniela Dahl, journalist & mediaanalytiker Maria Jacobson och Jessika Jankert från Wift!

20.30
Premiärvisning av scifi/b-rulle/komedin Dyke Hard med besök från regissören Bitte Andersson, fotografen Alexi Carpentieri och skådespelaren Iki Gonzalez Magnusson. OBS möjlighet till förköp finns redan nu i Hagabions biljettkassa. Det går även att förboka på hagabion.se. Tänk på att fixa biljetter i tid!

22.00
DJ Lebb Zeppelin aka Iki Gonzalez Magnusson

I samarbete med Hagabion, Wift, ABF, Kultur i Väst och KulturUngdom

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1556528671269951/?ref_dashboard_filter=upcoming

2014-05-31: Ett liv utan man – en omöjlig dröm? | Avant på West Pride

Världskulturmuseet, Studion, 31:a maj kl 12:00-12:45

Avant magasin presenterar ett samtal om sexualitet och modernitet. Vilken effekt har ett starkt individualistiskt samhällsklimat på sexualitet och relationer?

Journalisten Amanda Lindberg och fotografen Sigrid Malmgren reste i maj 2014 till Tokyo för att undersöka queera livsmönster i ett Japan som tycks präglat av starka traditioner kring könsroller. Tillsammans med fil.dr. i etnologi, Lisa Wiklund, diskuteras deras erfarenheter med utgångspunkt i reportageresan och Lisa Wiklunds avhandling Kreativa liv. Konstnärligt arbete i Williamsburg, Brooklyn, New York, en etnologisk studie om individer födda i Japan på 1970- och 80-talet som flyttat till New York.

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/841261445902705/?fref=ts

Samtalet i West Prides program: http://westpride.se/program/ett-liv-utan-man-en-omojlig-drom

2014-02-01: Teknik i Kubik | Smedjan | Laura Emelie | Festklubben

Vi inleder 2014 med en elektrisk medlemsfest på Smedjan för att fira vårt tekniktema!

││ ││ ││ ││ ││ ││ ││ ││ ││ ││ ││ ││

DJ’S

LAURA EMELIE älskar A$ap Rocky, är grundare av GBG Twerk Team och har över 10.000 följare på tumblr. Behöver vi säga mer än så?

FESTKLUBBEN är Avants residents

Info:
60 kronor i dörren
(jämna pengar så får du en kram!)

Plats: Smedjan (hållplats Chapmans torg)

ANMÄLAN sker här: https://docs.google.com/forms/d/15tnri5l7TbHP2XqMHAzztAsAdjLSmQ3keiSVBVgYsYc/viewform innan lördag 1/2 kl 15:00

OBS! För att undvika tekniska problem tar vi endast kontanter hela natten

2013-11-09: På Vagnen

Välkommen till nästa resa med Göteborgs mest göteborskha quiz: På vagnen!

Vi följer upp förra omgången med tre nya, fräscha hållplatser. Platsen för spektaklet är precis som förra gången Pusterviks övervåning och det är den 9 november & kl 17 första resan avgår.Vi håller på lite längre än en timma lång.

Det finns plats för 15 lag på resan varav 10 stycken är bokningsbara, resten är först till kvarn! Vill du boka ett lag skicka ett mail med lagnamn och deltagare och ett kontaktnummer till pavagnen@gmail.com . Antal deltagare i varje lag: minst 2 max 4. Skynda er att anmäla, platserna fylls på för fullt!

Med oss på resan har vi vårt eminenta husband Ensamhörigheten och denna vecka gästas vi även av artisten Emelie Welin!

2013-10-31: Musik längs vägen – nomadens musikaliska avtryck i staden | Music Street | Cinnober Teater

Musik längs vägen - nomadens musikaliska avtryck i stadenI samarbete med Planetafestivalen arrangerar Avant ett seminarie kring den resande musikerns betydelse i staden. Under kvällen kommer även en kortfilmsdokumentär om projektet MusicStreet att visas.

Vem är egentligen den resande musikern? Hur speglar gatumusiken staden och vad lämnar den för avtryck? Utifrån olika perspektiv kommer den nomadiska livsstilen och gatumusikens position i staden att diskuteras. Vi tar dels avstamp i den romska kulturens nomadiska musiktradition och dels i en glokal gatumusikantsrörelse. Deltagande i samtalet är Karsten Bjergfelt från Göteborgs stadsmuseum samt två representanter från projektet #musicstreet.

Seminariet avslutas med en konsert av musiker från #musicstreet.

Plats och tid: Teater Cinnober kl. 18:00

2013-10-12: På Vagnen

Välkommen till nästa resa med Göteborgs mest göteborskha quiz: På vagnen!

Det är dags att ta sig till tre nya, fräscha hållplatser. Platsen för spektaklet är precis som förra gången Pusterviks övervåning och det är den 12 okt kl 17 det drar igång. Resan är lite längre än en timma lång.

Det finns plats för 15 lag på resan varav 10 stycken är bokningsbara, resten är först till kvarn! Vill du boka ett lag, skicka ett mail med lagnamn och deltagare och ett kontaktnummer till pavagnen@gmail.com . Antal deltagare i varje lag: minst 2 max 4. Skynda er att anmäla, platserna fylls på för fullt!

Med oss på resan har vi vårt eminenta husband Ensamhörigheten.

2013-09-21: Säsongspremiär för På Vagnen!

Göteborgs mest göteborskha quiz På vagnen är tillbaka! Vi följer upp vårens succé med en ny säsong, start den 21/9. Platsen för spektaklet är precis som förut Pusterviks övervåning och tiden är kl 17. Resan är cirka en timma lång.

Konceptet är det samma: På spåret fast med extra Göteborg. För alla er som älskar Luuk och Lindström och vill skryta om er Göteborgskunskap, följ med oss På vagnen!

Det finns plats för 15 lag på resan varav 10 stycken är bokningsbara, resten är först till kvarn! Vill du boka ett lag skicka ett mail med lagnamn och deltagare och ett kontaktnummer till pavagnen@gmail.com . Antal deltagare i varje lag: minst 2 max 4.

Med oss på resan har vi som vanligt vårt eminenta husband Ensamhörigheten.

2013-08-30: Upp till Klubb på Noaks ark! | Partypaddan | Festklubben | Laura Emelie

HALLELUJA!

Upp till Klubb är tillbaka och denna gång går vi ombord på Noas Ark! Tänk undergång, tänk liv. Känn den djuriska överlevnaden i dig och ta fram ditt inre partydjur när du dressar dig inför AVANTs sista sommarklubb på RIORIO.
(För dig som inte fattar, klä dig som ett djur!)

Ingen har väl missat att förändringarnas vindar blåser över klubbGöteborg. Även RioRio har fått rätta sig efter lagens arm, vilket suger… Men vi surar inte för det! Vi festar istället dubbelt så hårt till kl: 03:00!
Och från en båt till en annan…

————————–———————–

FÖRFEST – PARTYPADDAN 22:00 – 23:00
Vi avslutar sommaren precis som vi startade den, med en episk förfest på PartyPaddan! Denna båttur över Göteborgs vatten vill du inte missa! Nämnde vi att öl ingår i turen? Det gör det!
Det finns ett begränsat antal platser så skynda att köpa din biljett. Info om betalning får du genom att maila avantmagasin@gmail.com senast 27/8.
Biljett till PartyPaddan + klubb kostar ynka 120 kr.

————————–———————–

LAURA EMELIE har varit AVANTs hus-DJ under sommaren och lever efter mottot ”är de små får man ta två”. Med en förkärlek för hiphop och electro ämnar hon få båten att gunga. Bring your life jacket

FESTKLUBBEN – Glad hiphop, Hoppig pop, Poppig electro. Vi spelar allt du dansade till när du var 14 och allt vi kommer dansa till när vi är 65. AVANTs Festklubb vill förenas med er i hett svett och djurisk danz!

Inträde: 60kr
Ålder: 20 år
Tid: 23:00-03:00

2013-06-28: Upp till Klubb! | Regeringskansliet | Laura Emelie

Avant tillbringar resten av sommaren i kanalen. Återigen bordar vi RioRio för DANS DANS DANS.

Lika billigt som vanligt, för 60 kronor kan du roa dig från kl 23-05!
OBS! för bara 100 får du Inträde+skitfin kasse illustrerad av ANNA OLSSON från REGERINGSKANSLIET!