2015-04-09 Kentaur + eftersnack: När lär vi oss var gränsen går?

 

IMG_1148

Med avstamp i pjäsen Kentaurs genusdynamik och gestaltningar av våldsnormer bjuder Göteborgs Dramatiska Teater och Avant magasin in till eftersnack i anslutning till spelad föreställning den 9:e april.

I föreställningen Kentaur diskuterar karaktärerna hur vi förhåller oss till varandras kroppar och utifrån detta diskuterar vi när och i vilka sammanhang får en lära sig om gränser och samtycke. Varför är kunskap om detta viktigt och vad kan var och en oss göra för att påverka höja medvetandenivån kring detta?

I eftersnacket deltar Sara Ingevaldson som är beteendevetare med bakgrund i psykologi och sociologi och forskar om psykologiska aspekter hos unga som har begått sexuella övergrepp. Johan Söderpalm som är en del av HOPP GÖTEBORG mot sexuella övergrepp och som yrkesverksam undersköterska deltar också i samtalet tillsammans med Carolin Oredsson som är medlem i Konstkollektivet Döttrar och engagerad i politisk och feministisk scenkonst. Oredsson har även skådespelat Fridhems folkhögskolas uppsättning av Kentaur år 2013.

Jakob Öster, genus- och teatervetare, från Avant magasin modererar eftersnacket.

IMG_1142Föreställningen börjar kl 19 och slutar cirka kl 20.30.
Eftersnacket börjar efter föreställningen och håller på i cirka 40 minuter.

Boka biljetter till föreställningen på: http://kulturpunkten.nu/evenemang/kentaur/?time=2262.

Arrangeras av kulturföreningen Avant magasin i samarbete med Göteborgs Dramatiska Teater och Sensus Göteborg.