Det tråkiga horoskopet

horoskop2

 

 

Som född i jungfruns tecken har jag alltid hatat lejon. Jag har känt en genuin svartsjuka inför detta karismatiska, kreativa, härliga stjärntecken som min födelsedag missar med några dagar. Jag är med en hårsmån född där jungfruns tecken tar vid. Ett stjärntecken som är kontroll-freakigt, stelt, analt. Jag har länge försökt tolka horoskop till stjärntecknets fördel. Kontrollerande blir noga, egoistisk blir självsäker, ettrig blir viljestark osv. Men nu skiter jag i det. Här är det realistiska, tråkiga horoskopet. Det vi hatar för att det definierar vem vi är, tvingar oss in i obekväma fack och begränsar oss på ett sätt som bara stjärnorna kan. Vi tror inte på det men vi måste ändå förhålla oss till det.

stenbock

STENBOCKEN 22 december-19 januari
Är självständig och pessimistisk. Hen är blyg och skulle aldrig visa sin svaghet genom att på något sätt fråga om hjälp.
Passande klyscha: ”Ensam är stark.”

 

 

vattuman

VATTUMANNEN 20 januari – 18 februari
Vill göra revolt och är därför självgod, egoistisk och arrogant. Går lätt över lik för att få sin vilja igenom.
Passande klyscha: ”Bara döda fiskar följer strömmen.”

 

 

fiskarna

FISKARNA 19 februari – 20 mars
Är i kontakt med sina känslor och är således (över)känslig. Tar ofta till verklighetsflykt, typ övertar andras problem för att slippa tänka på sina egna.
Passande klyscha: ”Om man inte får den man älskar, får man älska den man får.”

 

vadur

VÄDUREN 21 mars – 19 april
Är en stressad person, ofta all over the place. Hen är entusiastisk och egenkär. Väduren är social men kräver också konstant uppmärksamhet, om den inte får det blir den sjukt tjurig .
Passande klyscha: ”Först till kvarn får först mala.”

 

 

oxeOXEN 20 april – 21 maj
En konservativ individualist som gärna omger sig av vackra saker. Oxen har ett behov av regelbundenhet, och trivs bäst i lugn och ro.
Passande klyscha: ”Varför gå över ån efter vatten?”

 

 

tvillingarTVILLINGARNA 22 maj- 21 juni
Detta är en skojare, en underhållare som älskar att umgås med vem som helst. Den byter ofta gäng och dess lättvindighet leder ibland till flykt. Tvillingen lär sig fort, och glömmer lika fort igen.
Passande klyscha: ”Det man inte har i huvudet, får man ha i benen.”

 

 


kraftaKRÄFTAN 22 juni – 22 juli
Precis som djuret kräftan är detta en hård tuffing till det yttre och en mjuk mes på insidan. Den är vårdande och bryr sig om det själsliga. Kräftan är känslostyrd och den hårda utsidan kan ställa till med problem om den känner sig orättvist behandlad.
Passande klyscha: ”Visdomen har långa öron och kort tunga.”

 


lejonLEJON 23 juli – 22 augusti
Lejonet slår gärna på stora trumman och visar sig pompös. Den är stolt för minsta lilla, och visar detta i tid och otid. En stark och (ibland för) dominant ledare som älskar center stage.
Passande klyscha: ”I krig och kärlek är allt tillåtet.”

 

 


jungfruJUNGFRUN 23 augusti – 22 september
En riktig pedant. För jungfrun ska saker ta tid och alla detaljer alltid vara väl genomtänkta. Visserligen flitig och arbetsvillig men samtidigt granskande, och inte sen att kritisera, både sig själv och andra.
Passande klyscha: ”Trägen vinner.”

 

 


vagenVÅGEN 23 september – 22 oktober

Älskar att följa lagar och regler. Står mer än gärna i kö och skäller ut den som försöker smita förbi. Har en stark vilja och slåss för sina principer, även om dessa principer allt som oftast är skitsaker ingen annan bryr sig om.
Passande klyscha: ”Bättre ensam än i dåligt sällskap”

 

 

skorpionSKORPIONEN 23 oktober- 22 november
Är passionerad men känslokall och bryr sig inte särskilt mycket om andra blir sårade av dess handlingar. En sann drama queen som gärna startar bråk för att sedan backa och kolla på spektaklet.
Passande klyscha: ”Man har aldrig roligare än vad man gör sig.”

 

 

pistolSKYTTEN 23 november – 21 december
Hatar krav och älskar frihet. Detta är personen som jobbar hårt för att nå sina mål. Kan t.ex. ta ett skitjobb i Norge för att sedan kunna resa ett halvår i sydost-Asien. Strävar efter förändring och får krupp av att stå still.
Passande klyscha: ”Klaga inte över för lite vind – lär dig segla.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)