Ledare

framsida

Vi är internet-generationen, den digitala generationen, de som är ansiktsblinda för att vi kollar på mobilen istället för på folks ansikten. Vi publicerar texter online, för vi vet att det är där folk läser ”nu för tiden”. Jag har alltid tyckt att det är konstigt att klaga på det där. Det är klart att ingen läste på nätet förr, nätet fanns inte förr! Då var en tvungen att köpa en tryckt, fysisk tidning för att känna samhörighet med övriga samhället. Idag slipper vi det, idag får vi nyheter från olika källor rakt ner i våra flöden.

Så varför väljer vi på Avant att trycka texter just nu? – För att vi är klyschiga kids som diggar gammelmedia. Och så har en väl aldrig varit ungdom om en inte gjort ett fanzine? Vi tycker också att det är ganska kul att testa nya saker. Det är två år sedan Avant släppte sitt första fysiska fanzine, och då såg organisationen helt annorlunda ut. Skribenter har kommit och gått, nu är vi nya människor vid rodret som vill lämna avtryck.

Vi väljer att släppa fanzinet i samband med Bokmässan, Göteborgs viktigaste event. I år, 2016, med tema ”yttrandefrihet”. Ett tema så klyschigt att vi kände oss tvungna att göra ett klyschigt fanzine i dess ära.

I detta nummer blandar vi högt och lågt (mest lågt). Det mesta i livet är faktiskt klyschigt. Alla texter är skrivna för detta ändamål, vill ni läsa mer av oss gå in på www.avantmagasin.se.

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)