Häxfeministisk vandring

HFV

Avant magasin gav sig ut på en 10 timmar lång vandring. Vi skulle utforska vår feministiska andlighet. Vi skulle återta blicken och kropparna och kasta av oss det patriarkala oket.

Vi vandrar i tystnad ut i naturreservatet. Det var på förhand bestämt att vi skulle vara det. Det viktiga var att känna fötterna mot marken och tyngderna mot axlarna. Kroppen är min och jag känner den. Bara jag äger den. Vi bär stenar för att känna extra mycket.

HFV

Vi slår läger vid en udde och tar av oss tyngderna. Varför hade vi tyngder på oss och hur känns det i kroppen?

Innan vandringen fick vi i uppdrag att fundera över vårt feministiska uppvaknande och ta reda på vilka som var våra feministiska gudinnor.

Efter vilopausen börjar ceremonin. Vi pratar om vem som ska göra vad och vad som ska sägas. Altarplatsen dekoreras med växter och symboler och vi tar på oss våra medhavda ritualdräkter. I ringen åkallar vi våra feministiska gudinnor: De ger oss kraft och energi att göra vägar av stigar.

 

HFV

I ring sitter vi med händerna mot grannens handflator. Ur forna systrar tar vi kraft och helar våra kroppar och renar våra sinnen. Vi mediterar och känner alla hur kraften kom upp ur marken och in i oss: I ringen förseglar vi den feministiska urkraften, spar den och låter den härda.


 

I slutet står vi upp. Fortsätter att dra energi ur marken och försvinner in i det kraftfält som är vi. Tillsammans och på egen hand ska vi bli de människor som det maskulina okynnet tidigare stävjat. Vi ska vandra vidare i våra feministiska liv och inte gå tillbaka till det som varit. Ohejdbara och förbannat fria. Vi är bortom konstruktionen, det är vi som konstruerar.

HFV

Sen tog vi hela himlen och den spegelblanka sjön med våra röster. Vi kastade av oss, förvisade och satte patriarkatet i lågor.

Lämna en kommentar

  • (kommer inte att publiceras)