#2/2017 Sanning

Sanningen är någonting vi strävar efter. Att vara så sanningsenliga som det bara går, att vara sanna mot oss själva och mot dem i vår närhet. Samtidigt så är vi ganska överens om att Sanningen inte existerar. Vem bestämmer vilken upplevelse, känsla, åsikt som är sann egentligen? Trump kanske kände att det hände hemskheter in Sweden last night, en helt sann känsla. I en samtid där vi misstänkliggör allt i vår närhet pga fake news, vem kan vi tro på i denna post-sanning?

IMG_1764

Livet är bara en fas

Jag har växt upp med tanken om att någon annan alltid varit mer kapabel till att göra mina val. Att jag aldrig någonsin kan vara helt säker på att det jag vill och känner just nu faktiskt är något bra.

(Post-)feminismen

Åttonde mars firar vi de kvinnor som kämpat för våra rättigheter. Men för vem är feminismen viktig idag? Varenda kotte kallar sig feminist; politiker som skickar soldater utomlands för att mörda, företag som utnyttjar kvinnor i fabriker, killar som vill ragga. Det har frågats om feminismen gått för långt, men jag undrar om feminismen gått för långt. Alltså själva ordet.