#4/2018 Rörelse

Ordet rörelse har omkring 38 synonymer på synonymer.se, dess motsatsord är omkring fyra. Vi är ständigt i rörelse, vare sig det handlar om fysisk, social eller politisk rörelse. Vi i avant har undersökt ordet rörelse i (nästa) alla dess former.

unnamed

Vad tjejer gör med mig

Nersjunken och näst intill uppäten av soffan, trånande efter en varm sommarkväll medans det var 15 grader och ösregn ute, letade jag igenom SVT-play för något som kunde sluka resten av dagen. Jag kände att ett avsnitt av Allsång på Skansen skulle kunna dämpa längtan, trots att det mest troliga var motsatsen gånger tusen. Programledaren Sanna Nielsen kommer ut på scenen och med sin amazonutstrålning äger hon hela programmet. Allsångsscenen blir hennes rike och ingen kan bestämma över henne.

droppen

Min nakna Sanning

Efter att ha tillbringat en förmiddag i denna idylliska sfär går det ju inte att låta bli att funderar på varför det inte är såhär på alla stränder? Om det är erotik och sexualisering av kroppar man vill undvika genom att krångla på sig en tajt bikini så undrar jag om vi inte är grundlurade, för är det inte en vedertagen sanning att det är mer upphetsande med någon som är nästan naken än helt avklädd? Men det är kanske mer komplicerat än att vi är fångade i en sexistisk nyliberalistisk bubbla, eller?

hjärtan

Två i en – the origin of love

Ser vi mitt kärleksliv som ett äventyr var jag alltså någon slags Don Quijote, som genom att hacka bort ansiktet på Centerns partiledare och kasta medelklassiga utemöbler i ån försökte kuva mina obestämda känslor, hacka bort dom. Allt detta utan framgång skulle det visa sig.

Screenshot_20180703-203900_Instagram

Ö-kända turistfällor – jakten på det försvunna nuet

Trafiken, renhållningen och energiförbrukningen blir under turistsäsongen ohanterbar. Samtidigt lägger flygbolag, resebyråer och hotellkedjor stor möda på att få oss att vilja resa och se nya platser. En längtan som i sig inte behöver vara negativ men som i kombination med starka ekonomiska intressen utgör ett stort problem för både människor och natur.

640px-Yellow_Arrow_Right

Ledare – Rörelse

Ett motto som, enligt en kalender i receptionen på tennisklubben där jag jobbade under gymnasiet, är myntat av Einstein lyder: ”livet är som att cykla, för att hålla balansen måste man fortsätta framåt”. Vi kids idag verkar ta hans ord på allvar. Vi är i ständig rörelse, alltid nära att brännas ut.