Vilka är Avant?

Avant magasin är ett webbaserat kulturmagasin med kulturvetenskapligt fokus som utgår ifrån intersektionella perspektiv i sina analyser av kultur och kulturyttringar. Avant magasin för samman kritiska teorier med journalistisk praktik och värjer inte för komplexa och motsägelsefulla analyser.

Avant magasin startades år 2010 av studenter på KULTUR kandidatprogram på Institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet och drivs av alumner och studenter från programmet.

_____________________________

Utöver att publicera texter om kultur arrangerar Avant magasin också workshops, utställningar, samtal, klubbar och driver podcasten AvanTalk. Avant magaisn tycker om att samarbeta med andra organisationer och har tidigare jobbat med bland andra Göteborgs stadsteater, Planetafestivalen, Textival, West Pride och 4ARK.

AVANTMAGASIN

Nu till individnivån! Varje enskild skribent är ansvarig för innehållet i hens texter som publiceras på hemsidan.

Adam Lindgren

Adam Lindgren

Skribent

Ständigt grubblande boråsare som pluggar kulturvetenskap och idéhistoria i Göteborg. Har en förkärlek för filosofiska diskussioner, ordvitsar, svarta polotröjor, surrealism och banan på pizza. Drömmer om att kunna leva på sitt ännu icke-existerande författarskap, men tills dess skriver han här på Avant. Din enda vän i en kaotisk värld.

Läs mer av Adam här
Frida Svensson

Frida Svensson

Skribent

Läser kultur för att säkra jobb för framtiden, men eftersom det inte kryllar av dessa finns en dröm om Frankrike i bakfickan. Älskar vitt bröd, rödvin, mustascher, randiga tröjor och allt med Paris utan att någonsin varit där. Favoritspråk är bildspråket. Efter franska då såklart!

Läs mer av Frida här
Ingrid Johansson

Ingrid Johansson

Skribent

Rastlös kattälskare som tycker det mesta är intressant i lagom dos. Har så här tio år efter den sista Harry Potter-boken börjat inse att något lika engagerande aldrig kommer att skrivas. Tyvärr. Tur att det finns annat som är trevligt, som att fuldansa till funk till exempel.

Läs mer av Ingrid här
Karin Swahn

Karin Swahn

Skribent

MVG-barnet som blev cellist som blev kulturvetare. Försöker skriva vackert och tänkvärt men slutar ofta upp i tonårsaktig existentiell ångest. Är rädd för universum men gillar dess metaforpotential. I goda vänners sällskap romantiserar hon gärna över en flaska franskt och gammal ost. Är fånig.

Läs mer av Karin här
Linda Magnusson

Linda Magnusson

Redaktör | Skribent | Poddare

Förvirrad hypokondriker som flyttade från landet in till storstaden för att bli kulturvetare. Är allergisk mot det mesta och högst upp på listan hamnar torkskåpsvarma termobyxor och "sköna snubbar". Tycker om att (över)analysera allt och försöker ofta förvandla dessa analyser till något läsbart.

Läs mer av Linda här
My Grundström

My Grundström

Skribent | Poddare

Semicynisk smygoptimist från Norrköping som flyttade till Göteborg för att studera kultur och litteratur. Tycker om att älska eller hata saker, men ligger ofta någonstans mitt emellan. Har ackumulerat en märklig vurm för amerikansk basket och NBA. Förmodligen för att hon känner samhörighet med människor som, likt henne själv, är över medellängd.

Läs mer av My här
Sara Berglund

Sara Berglund

Skribent

Den ambivalenta göteborgaren som flyr staden gång på gång bara för att få återvända. Vurmar för paljettkonst, babocshor och feministiskt körsång. Har svårare för män i grupp, i synnerhet sådana med instrument. Försöker hålla en stadig profil som allmänt kulturintresserad ,allt från musik, teater och konst, ja framförallt preformancekonst åh vad det är alldeles alldeles underbart! Stilikon: Fröken Susegård

Läs mer av Sara här