Vilka är Avant?

Avant magasin är ett webbaserat kulturmagasin med kulturvetenskapligt fokus som utgår ifrån intersektionella perspektiv i sina analyser av kultur och kulturyttringar. Avant magasin för samman kritiska teorier med journalistisk praktik och värjer inte för komplexa och motsägelsefulla analyser.

Avant magasin startades år 2010 av studenter på KULTUR kandidatprogram på Institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet och drivs av alumner och studenter från programmet.

_____________________________

Utöver att publicera texter om kultur arrangerar Avant magasin också workshops, utställningar, samtal, klubbar och driver podcasten AvanTalk. Avant magaisn tycker om att samarbeta med andra organisationer och har tidigare jobbat med bland andra Göteborgs stadsteater, Planetafestivalen, Textival, West Pride och 4ARK.

AVANTMAGASIN

Nu till individnivån! Varje enskild skribent är ansvarig för innehållet i hens texter som publiceras på hemsidan.

Adam Lindgren

Adam Lindgren

Skribent

Ständigt grubblande boråsare som pluggar kulturvetenskap och idéhistoria i Göteborg. Har en förkärlek för filosofiska diskussioner, ordvitsar, svarta polotröjor, surrealism och banan på pizza. Drömmer om att kunna leva på sitt ännu icke-existerande författarskap, men tills dess skriver han här på Avant. Din enda vän i en kaotisk värld.

Läs mer av Adam här
Frida Svensson

Frida Svensson

Skribent

I fantasin sitter jag på ett 50´s diner, helst i en Wes Anderson-film. Neonskyltar, randiga soffor och rutiga golv. Milkshakes med grädde och körsbär försöker lappa ihop brustna hjärtan. Rosa tuggummibubblor smäller och baam tillbaka i verkligheten sitter jag framför ett Say yes to the dress-maraton på tv och ansiktsmasken har torkat in och smulat ner tröjan.

Läs mer av Frida här
Ingrid Johansson

Ingrid Johansson

Skribent

Rastlös kattälskare som tycker det mesta är intressant i lagom dos. Har så här tio år efter den sista Harry Potter-boken börjat inse att något lika engagerande aldrig kommer att skrivas. Tyvärr. Tur att det finns annat som är trevligt, som att fuldansa till funk till exempel.

Läs mer av Ingrid här
Karin Swahn

Karin Swahn

Skribent

MVG-barnet som blev cellist som blev kulturvetare. Försöker skriva vackert och tänkvärt men slutar ofta upp i tonårsaktig existentiell ångest. Är rädd för universum men gillar dess metaforpotential. I goda vänners sällskap romantiserar hon gärna över en flaska franskt och gammal ost. Är fånig.

Läs mer av Karin här
Linda Magnusson

Linda Magnusson

Redaktör | Skribent | Poddare

Ängslig och förvirrad hypokondriker som flyttade från landet in till storstaden för att bli kulturvetare, men som i slutändan blev litteraturvetare. Är allergisk mot det mesta(på riktigt) och högst upp på listan hamnar torkskåpsvarma termobyxor och killar med "girl power"-tatueringar(inte lika mycket på riktigt). Tycker om att (över)analysera allt och ibland blir dessa överanalyser förvandlat till något läsbart.

Läs mer av Linda här
My Grundström

My Grundström

Skribent | Poddare

Norrköpingsdotter med examen i litteraturvetenskap som älskar att attenda intressanta evenemang på Facebook utan att faktiskt besöka dem. Minns obskyr fakta, kuriosa och direktcitat som sällan kommer till användning. Imponerad av stora ordförråd och fyndiga formuleringar. Rädd för att verka bajsnödig - alltid kissnödig.

Läs mer av My här
Sara Berglund

Sara Berglund

Skribent

Den ambivalenta göteborgaren som flyr staden gång på gång bara för att få återvända. Vurmar för paljettkonst, babocshor och feministiskt körsång. Har svårare för män i grupp, i synnerhet sådana med instrument. Försöker hålla en stadig profil som allmänt kulturintresserad ,allt från musik, teater och konst, ja framförallt preformancekonst åh vad det är alldeles alldeles underbart! Stilikon: Fröken Susegård

Läs mer av Sara här